Paarden coaching

Steeds op aanvraag, ook al komt u in groep elke coaching is persoonlijk.

Coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond, naast het paard. Er wordt niet op de paarden gereden en u hoeft ook geen ervaring met paarden te hebben. Voor ieder van ons is dit een unieke ervaring. Ook voor bijzondere doelgroepen zoals volwassenen, jongeren en kinderen met een ( lichte ) verstandelijke beperking. Hierbij kunt u denken aan personen met o.a. ADD, ADHD, PDD-NOS, ODD, borderline, hechtingsstoornissen, angststoornis en stoornissen in het autistisch spectrum etc.

Het paard brengt ons dichter naar ons “issue” zoals daar zijn: assertiviteit, rouwverwerking, traumaverwerking, zelfstandigheid, vertrouwen, communicatie en samenwerken. De paarden kunnen veel bereiken ( vaak meer dan mensen ) en geven ons zelfvertrouwen, rust en alle tijd die zij nodig hebben. Zij geven letterlijk en figuurlijk net even dat duwtje in de rug of trekken de personen over de streep om te bereiken wat we in gedachten hebben.

De paarden kunnen veel beter spiegelen dan mensen en zijn subtiel in hun contact met mensen. Paarden hebben de bijzondere eigenschap om heel snel mensen te kunnen inschatten. Deze eigenschap van paarden is heel waardevol in het coachen van mensen. De rol van de therapeut is om gepaste oefeningen te geven en om het proces te begeleiden. Als een eigenschap verworven wordt, komt onmiddellijk de bevestiging van het paard. Hierdoor krijgt men ervaringsgericht leren. Ook de transfer naar andere situaties in het dagelijks leven komt hierdoor tot stand. Deze manier van mensen coachen met behulp van paarden is heel waardevol omdat veel verschillende thema’s aan bod kunnen komen en verschillende doelgroepen bereikt kunnen worden.

paardencoaching